Bensheim

Бенсхайм місто в Німеччині, в федеральній землі Хессен, в окрузі Дармштад, в районі Бергштрассе ( Гірська вулиця). Довго, але інформативно) Населення щось близько 35-ти тисяч.

Мабуть основною пам’яткою міста є башта Rinnentorturm. Збудована вона десь між XIII-XIV століттям, разом з баштою тут були мури та інші обороні штуки. Вже у XVIII місцеві змінили русло річки, у зв’язку з цим мури були зруйновані, а в 1885 році ворота, до якої відносилась ця башта, були демонтовані, через те що вони заважали трафіку в місті.
bensheim_Rinnentorturm

Ще живі ворота до 1885 року:
bensheim_fluss_lauter

Ось і сама річка Лаутер, як ще чотири століття назад мости своїми водами руйнували)
bensheim_fluss_lauter

В 1945 році америкоси добряче роздовбали з літаків центр міста. Але все ж таки, щось да зберіглось чи це відбудови, Бог його знає:
bensheim

Традиційна картина для недільних німецьких вулиць ( магазини всі закриті)
bensheim

Краса:
bensheim

Площа Ринок:
marktplatz_Bensheim

Дуже мило:
bensheim

Ці будиночки ( чи один з них) був побудований в 1579 році і тут був гостьових двір ” У чорного ведмедя”, а з 1679 року тут  розміщувались винні погреби.
Amtskellerei_Bensheim

ЛІкарняний фонтан/джерело ( Hospitalbrunnen) розташований в самому центрі міста. Про функціонування джерела на цьому місці відомо ще з XV cтоліття:
Hospitalbrunnen_Bensheim

Середній міст ( Mittelbrücke) був побудований в 1733 році, на місці старого дерев”яного, що був знищений повінню.
Mittelbrücke_Bensheim

Червона вежа (Roter Turm) було збудована десь в другий половині XIII століття і була частиною східних укріплень міста. В XIX столітті тут була в’язниця, а потім вона використовувалась як водонапірна вежа:
Roter_Turm_bensheim

Біля червоної башти:
bensheim

Майже останнє фото в місті і бігом на вокзал, бо електричка лише раз в годину 🙂

bensheim

Як дістатись:

З Франкфурта або Майнхаймма  поїздом R-60. Розклад тут