Могилів-Подільський

Невеличке містечко Вінницької області, а для Вінницької області можливо і відносно велике, трішки розкинулось на берегах Дністра, а через річку вже Молдова. Ось вона в усій красі на задньому плані:)
mohyliv_podilskyi

Не дуже широкому загалу людей це місто відомо перше за все тим, що тут був встановлений перший в світі пам’ятник Джону Леннону. В 1981 році скульптор Олексій Альошкін зробив цей памятник, а фінансували цей проект місцеві шестикласники, які зібрали на нього кошти:) Але місцева влада і міліція були від нього не в захваті, бо поставили його поруч з Леніном, та ще й напис на ньому був ” Дайте світу шанс”. Міліція наказала скульптору втопити Леннона в Дністрі. Врятував памятник колишній директор музею, який забрав його і заховав до кращих часів. Вже в 2015 році меру міста стукнуло в голову ідея забрати його і поставити тут іншу скульптурну композицію, але обійшлось. Інтернет каже, що Джон Леннон наразі на місці.

Саме місто було засновано в 1595 році Єремією Могилою, звідси і назва, але добре що не Могила-Подільська 🙂 Без пам’ятника засновнику міста не обійшлось
mohyliv_podilskyi_pamiatnyk_mogila

Традиційно сумний Тарас в центрі міста, можливо тому що біля нього все перекопали:
mohyliv_podilskyi_pamiatnyk_shevchenko

Прикордонна служба, було б дивно якби будівля виглядала погано
mohyliv_podilskyi

Кафе Хвиля, виглядає дуже оригінально

Невідомо що, але хоч якась різноманітність
mohyliv_podilskyi

Будинок купця Гальперіна (1909), зараз тут музей
mohyliv_podilskyi_Budynok_kuptsia_Halperina_mohyliv_podilskyi

Гарний маєток де розміщується державна міграційна служба
mohyliv_podilskyi